Hírek

Hogyan működik a fertőtlenítő szőnyeg és miért van szükségünk rájuk?

Hogyan működik a fertőtlenítő szőnyeg és miért van szükségünk rájuk?Az Alkalmazott Mikrobiológiai Társaság tanulmányai felfedezték, hogy a cipők több mint 90 százaléka betegségeket okozó baktériumokat hordoz. A fertőtlenítő szőnyegek hatékony és problémamentes módot biztosítanak az alkalmazottak és a látogatók számára a lábbelik tisztítására és fertőtlenítésére.

Mi az a fertőtlenítő szőnyeg?

A fertőtlenítő szőnyegek hasonlítanak a közönséges szőnyegekre. Ezek a szőnyegek továbbfejlesztett tisztítófelületeket biztosítanak a nagyobb szennyeződések eltávolításához, emelt élek pedig fertőtlenítő oldattal segítenek leküzdeni a szennyeződéseket, amelyek vírusokhoz és más betegségekhez vezethetnek.

 

Ezeknek a szőnyegeknek az egyik legpraktikusabb aspektusa az, hogy milyen egyszerű a kihelyezésük, nincs szükség ragasztóra, csavarokra, bilincsekre, sínekre vagy keretekre. Néhány fertőtlenítő szőnyeg, mint például a Notrax 351 Sani-Trax® Plus , egyetlen téglalap alakú antimikrobiális anyagból áll. Mások, mint a Notrax 2 és 3 zónás cipőfertőtlenítő rendszerünk, több részt tartalmaznak. A Notrax mérnökei ezeket a zónákat úgy tervezték meg, hogy cipőjét megtisztítsák a szennyeződésektől, fertőtlenítsék és szárítsák azt, valamint vinil vagy ragacsos hátlapot tartalmaznak a csúszás és leesés megelőzése érdekében.

Miért fontosak a fertőtlenítő szőnyegek?

A tanulmányok továbbra is azt mutatják, hogy a cipőfertőtlenítő és higiénikus szőnyegek kihelyezése és megfelelő használata akár 80 százalékkal is csökkentheti a baktériumok elszaporodását. Ez monumentális lehet bizonyos nagy forgalmú iparágak számára. Amikor köhögünk, tüsszentünk vagy akár lélegezünk, apró nedvességcseppeket hozunk létre. Ezek a cseppek vírusokat és más betegségeket okozó baktériumokat hordozhatnak. Ezen cseppek mindegyike a padlón landolhat, majd onnan a cipőnkre.

A cipőkről a vírusok könnyen átvihetők a kezekre és onnankezdve az ajtókilincsektől az edényekig mindenhová. Míg a gyakori kézmosás bevált megelőző intézkedés, amely elengedhetetlen a vírusmegelőzéshez, a fertőtlenítő szőnyegek további védelmet nyújtanak. A szőnyegeket az érzékeny területekhez, például az egészségügyi létesítményekben és az élelmiszer-előállítási műveletekben lévő bejáratoknál és kijáratoknál kell elhelyezni, hogy  megakadályozzák a lábbeliken lévő potenciálisan veszélyes szennyeződések terjedését. Ez az elhelyezés segít megállítani a szennyeződés átvitelt közvetlenül az ajtónál.
Ki használ fertőtlenítő szőnyegeket?

Gondolhatja, hogy a fertőtlenítő- vagy higiéniai szőnyegek csak a nagy iparágaknak, például az egészségügynek és az élelmiszer-feldolgozóknak szólnak. De az igazság az, hogy minden iparág profitálhat a tisztább létesítményekből. A cipőfertőtlenítő termékek gyakori helyszínei a precíziós gyártók, kiskereskedelmi helyiségek, laboratóriumok, idősotthon létesítmények, öltözők, állatorvosi rendelők és tűzoltó egységek. Ezekben a létesítményekben a vírusok és baktériumok által okozott szennyeződés állandó veszélyt jelent az egészségre és a termelésre. Tekintettel a világméretű világjárványra, minden nagy forgalmú épület vagy terület, ahol gyakran vannak veszélyeztetett személyek, részesülhet a cipőfertőtlenítő szőnyegek által nyújtott extra védelemből.
Gátolja meg a vírusok és baktériumok szabad útját

Most, hogy tudja, miért kulcsfontosságú a lábbeli fertőtlenítése az egészséges működés fenntartásához, ideje munkához látnia. Hagyja, hogy csapatunk egyedi megoldást hozzon létre az Ön létesítményéhez. Még olyan nagy bejáratokhoz is tudunk tervet készíteni, mint például az autóbusz -állomások, repülőterek, arénák és iskolák, valamint a fent említett iparágak.

Miért várna? Maradjon tiszta. Maradjon fertőtlenített. Maradjon biztonságban.