Hírek

Beltéri klíma javítása.

Beltéri klíma javítása.Rendszeres porszívózás fontossága.

A beltéri klíma javítása:
A szemnek láthatatlan – érezhetőbb, mint amennyire látszik. Rossz beltéri klíma rossz közérzetet, fejfájást, fáradságot okozhat, továbbá irritálhatja a szemet, az orrot, a torkot.


Kategóriák:

Az otthonunkban lévő valamennyi tárgy és élőlény befolyásolja a beltéri klímát. Beltéren mindenhol lebegő részecskéknek vagyunk kitéve, mivel minden anyag és élőlény port termel. Szerencsére van néhány alapvető lépés, amelyekkel megelőzhető, hogy a por vegye át az uralmat otthonunkban, és amelyekkel javítható a beltéri klímánk.

Szellőztessen otthonában:

Feltétlenül szellőztessen gyakran otthonában! Gyakori szellőztetéssel az állott levegő kiszellőztethető és friss levegőre cserélhető.

Porszívózzon gyakran:

A hatékony porszívózás is segíti otthonában a légtisztítást. A Nilfisk porszívókhoz tartozékok széles skálája kapható, segítségükkel bármilyen felület minden egyes szeglete megtisztítható. Vannak például olyan fúvókák, amelyek speciálisan arra lettek tervezve, hogy a különféle padlóktól kezdve a kanapéban lévő repedésekig mindent megtisztítsanak. A Nilfisk Pet Care (kisállatgondozó) és a Nilfisk Allergy (allergia) modellekben van egy mini turbó fúvóka is, mellyel könnyen eltávolítható a szőr.

Válasszon HEPA szűrőt:

A HEPA filter nagy hatásfokú részecske- és levegőszűrőt (High-Efficiency Particulate Air) jelent. Ez egy HEPA 10-től 14-ig terjedő öt szűrési osztályt nyújtó szűrőrendszert jelent. A Nilfisk minden kategóriában kínál HEPA szűrőket.

Míg a porszívó a padlóról szívja fel a port, a HEPA szűrők a használt levegőt tisztítják meg, és megakadályozzák, hogy a részecskék visszakerüljenek a légtérbe.  Évente nagyon fontos a HEPA filter cseréje.

A Hepa filtereket nem lehet tisztítani, és vizuálisan nem érzékelhető a telítettsége.