Hírek

A melegvizes tisztítás ereje.

A melegvizes tisztítás ereje.Világszerte minden ágazatban egyre nagyobb az elvárás a takarítókkal szemben a hatékonyabb, gyorsabb és kiterjedtebb tisztításra. Függetlenül attól, hogy bevásárlókocsikat fertőtlenítenek, padozatot tisztítanak vagy magasnyomású mosást alkalmaznak a mezőgazdaságban, a melegvíz a leghatékonyabb eszköz a tisztításra.

A melegvizes tisztítás 3 legfőbb előnye:

    Hatékonyság – Jobb és gyorsabb tisztítási eredmény
    Higiénia – Lecsökkent baktérium- és vírusszám
    Fenntarthatóság – Alacsonyabb erőforrás-felhasználás

Alacsonyabb erőforrás-felhasználás

A melegvíz általános és ipari alkalmazásoknál éppúgy nagyobb hatékonyságot és gyorsabb eredményt nyújt, mint az otthoni mosogatás során.

A WFK – Tisztítás-Technológiai Intézettel együttműködve teszteket végeztek a hideg- és melegvizes magasnyomású mosás hatékonyságának mérésére. Bizonyítást nyert, hogy a melegvizes alkalmazás minden területen 40%-kal csökkenti a tisztítási időt. Zsírok és olajok esetében a melegvízzel történő tisztítás négyszer hatékonyabbnak bizonyult, mint a hidegvizes. Tehát a tisztítási idő ilyen alkalmazások esetén 75% -kal csökken.

Gondoljon bele, hogy a megspórolt 40%-kal (vagy 75%-kal) több idő alatt mennyi plusz takarítást tud elvégezni. Több ideje juthat a mélyebb tisztítást igénylő területeken, berendezéseken elvégzendő feladatokra.

A melegvíz használata csökkenti a tisztítás utáni szárítási időt is, ami azt jelenti, hogy a megtisztított területek és tárgyak hamarabb rendelkezésre állnak. Például, ha a bevásárlókocsikat fertőtleníti, akkor azok sokkal rövidebb időn belül újra használhatók. Padlótisztítás esetén pedig hamarabb lehet csúszás- és balesetveszély nélkül újra használatba venni az adott területet.

H Kevesebb baktérium és vírus

Higiénia – Kevesebb baktérium és vírus

Tisztítsa meg, majd fertőtlenítse a felületet (igénytől függően). Ezzel egy csapásra útját állhatja olyan baktériumok, vírusok terjedésének, amelyek ártalmasak lehetnek az emberek és az állatok egészségére. Alapszabály, hogy a második lépés hatékonysága részben attól függ, hogy milyen alapossággal végezte az elsőt.

A hő kulcsfontosságú tényező a baktériumok elleni küzdelemben. A Thuringen Állami Mezőgazdasági Hivatal tanulmánya megállapította, hogy míg a hidegvíz nem befolyásolta a baktériumok számát, addig a 60°C-ra emelt hőmérséklet 90% -kal csökkentette a baktériumtelepek számát. 80°C-on a baktériumtelepek 97% -kal csökkentek, és 155°C-on teljesen eltűntek.

A hő a vírusok elleni küzdelemben is segíthet. A COVID-19 járványt okozó vírus is érzékeny a hőre. 56°C-on 30 percig végzett melegvizes magasnyomású mosással inaktiválható. A melegvíz önmagában nem elegendő a fertőtlenítéshez, de csökkentheti a baktériumok és a vírusok számát a felületeken végzendő következő lépés előkészítéseként.

Fenntarthatóság — Alacsonyabb erőforrás-felhasználás

A melegvizes tisztítás 3 féle módon is csökkenti az Ön erőforrás-felhasználását.

    Víz. Mivel a melegvíz csökkenti a tisztítási időt, így kevesebb víz is elegendő. Ily módon az időtakarékosság egyúttal vízfogyasztás-csökkenést is eredményez – 1000 liter hidegvíz felhasználását igénylő tisztítási feladatok legalább 400 literrel kevesebb melegvízzel elvégezhetők.

    Energia. Rövidebb tisztítási idő kevesebb energiafogyasztást eredményez.

    Vegyszerek. Néhány esetben a melegvízzel történő tisztítás vegyszer alkalmazása nélkül is elegendő, mivel a hő kellően hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket.

Amennyiben fertőtlenítésre van szükség, használhat fertőtlenítőszert következő lépésként, de még így is csökkennek a vegyszerekre fordított költségei.
Melegvizes magasnyomású mosók

Csökkentse vagy távolítsa el a szennyeződéseket magas hőmérsékletű kezelés és hatékony vegyszerek kombinációjával. Magasnyomású mosóink gyors munkát végeznek kevesebb víz és tisztítószer felhasználásával, magas fűtőhatékonysággal és tartós kialakítással. Használjon melegvizes berendezést 100° C-on felüli hőmérsékleten, és alkalmazza tartozékainkat, hogy megnövelje a hatékonyságot.


MH 4M - Kompakt magasnyomású mosók.

Az MH 4M sorozatot magas teljesítmény, egyszerű használat, alacsony zajszint és magas tisztítási hatékonyság jellemzi. Amikor fontos a szállítás és a tárolás, de maximális tisztítóerőt akarunk, hosszú élettartammal, akkor az MH 4M az ideális választás számunkra. Kiválóan használható a napi, problémás tisztítási feladatok ellátására, járműveknél, mezőgazdasági területeken, az építőiparban vagy ipari környezetben.

Az MH 4M sorozat folytatja a hagyományokat, amelyeknek jellemzője a magas teljesítmény, az egyszerű használat, az alacsony zajszint, a kiváló tisztítási eredmény. Az áramlásvezérlő ellenőrzőrendszer garantálja a berendezések nagyobb komfort fokozatú használatát, biztosítja a tartósságot és a megbízhatóságot. Az EcoPower kazánrendszer 92%-nál nagyobb hatékonyságot eredményez, és kimutathatóan csökkenti az üzemanyag felhasználást és az alacsonyabb üzemelési költségeket.

Az MH 5M sorozat magas tisztítási hatékonyságot, alacsony üzemelési költségeket biztosít, optimális tisztítóerővel és fűtési teljesítménnyel. Ideális melegvizes egység a közepes szennyeződésekre, általános tisztítási feladatokra, a szállítmányozás, az autóipar, a mezőgazdaság és ipar számára.

A sokoldalú MH 5M sorozat magában foglalja az alacsony üzemeltetési költségek, a magas teljesítmény, az egyszerű használat, az alacsony zajszint és a kiváló tisztítási eredmény ötvözetét. A díjnyertes forma egyszerű használatot és szervizelést biztosít. Az új áramlásvezérlő ellenőrzőrendszer garantálja a berendezések nagyobb komfort fokozatú használatát, biztosítja a tartósságot és a megbízhatóságot. Az EcoPower kazánrendszer 92 %-nál nagyobb hatékonyságot eredményez, és kimutathatóan csökkenti az üzemanyag felhasználást és az alacsonyabb

A MH 7P a leghatásosabb eszköz az erős szennyeződések tisztítására, a nehéz, ipari tisztításra és egyéb felhasználási területeken. A MH 7P sorozatot jellemzi az alacsony üzemelési és karbantartási költség, az erőteljesség, a tartósság és a magas tisztítási hatékonyság. A fűtési költségeket csökkentették köszönhetően a díjnyertes EcoPower kazánrendszernek, amelyet több mint 92%-os fűtési hatékonyság jellemez. A zajszintet is minimalizálták, az élettartamot pedig megnövelték a híres C3 szivattyúval és az 1450 rpm fordulatszámú motorral.

Az MH 7P optimális megoldás a nehéz, ipari szennyeződések tisztítására. Az FA modell a gazdaságosságnak és a komfortnak egy új megjelenési foka, áramlásvezérlő rendszerrel rendelkezik, amelynek köszönhetően a víz áramlását ellenőrző egység jelet küld a motor leállítására vagy indítására.

8 lépés a melegvizes magasnyomású mosók segítségével történő vírus- és baktériumirtáshoz

    Ismerje meg alkalmazását. Mielőtt elkezdené, vizsgálja meg

a környezetet, valamint a potenciálisan jelenlévő szennyeződéseket és baktériumokat. Tegyen fel kérdéseket, például: „A környezet megengedi-e melegvizes készülékek használatát, nagy mennyiségű víz, kipufogógáz jelenlétét?” A teljes tisztítási protokollhoz kérdezze meg továbbá: „Milyen fertőtlenítőszerekre, tisztítószerekre van szükségem a tisztítási folyamathoz?”.
2 Határozza meg a legjobb tisztítási paramétereket.

A szennyeződéstől és a felület típusától függően állapítsa meg a vízmennyiség és -nyomás optimális szintjét: Nagy vízmennyiség és közepes nyomás a lazább szennyeződéshez; magasabb nyomás a kemény, ellenálló és mélyenülő szennyeződéseknél.
3 Válassza ki a megfelelő hőmérsékletet.

Baktériumok és vírusok csökkentése érdekében az első lépés a magas hőmérséklet. A magasabb hőmérséklet megkezdi a baktériumok lebontását. Általában a 85-100°C hőmérséklettel gyorsan csökkenthető a baktériumtelepek mennyisége, és jellemzően a 155°C körüli hőmérsékleten a baktériumtelepek teljes egészében felszámolhatók. Emelje a tisztítási hőmérsékletet a lehetséges maximális szintre a fertőtlenítési folyamat megkezdéséhez. Háztartási körülmények között ilyen hőmérsékletet előállítani nem lehetséges. A COVID-19 vírustörzsek 56°C-on történik, 10.000 egység/30 perc. Ilyen hosszú hatóidő mellett a sima melegvizes tisztítás nem hatékony, és nagyon hosszú ideig tart. Használjon tisztítószert!

Tekintse meg Mobil-, és Telepített Melegvizes magasnyomású mosó kínálatunkat!
4 Válassza ki a munkához optimális tisztítószert és készítse elő a felületet.

Ügyeljen arra, hogy megfelelő vegyszert válasszon a vírusok, baktériumok elleni küzdelemhez. A helyi és regionális egészségügyi szervezetek gyakran ajánlanak összetevőket. Szükség esetén áztassa a felületeket tisztítószerrel annak érdekében, hogy  akár a többrétegű szennyeződés feloldását is megkezdje.
5 Öblítse le a felületeket melegvízzel vagy gőzzel.

Öblítse le a tisztítószert, és mossa le a felületet, hogy eltávolítsa a szennyeződések rétegeit. A melegvíz növeli a tisztítás hatékonyságát és a fertőtlenítő hatást. Vannak berendezések, amelyek 140°C-ra melegítik a vizet, lehetővé téve a magasnyomású, gőzzel történő tisztítást. Ez a folyamat részlegesen sterilizálhatja a felületeket.
6 Használjon fertőtlenítőszert.

A melegvíz önmagában nem elegendő a fertőtlenítéshez, annak ellenére, hogy kellő expozíciós idővel és megfelelő hőmérséklettel csökkentheti az baktériumok számát. A tisztítási protokollt fertőtlenítőszerrel kell lezárni. Válasszon fertőtlenítőszert a helyi törvényeknek és a megsemmisítendő baktériumok fajtájának megfelelően.
7 Használjon megfelelő kiegészítőket, tartozékokat.

A megfelelő kiegészítők biztosítják az optimális, hatékony és eredményes tisztítást. Használjon lándzsákat, fúvókákat, keféket és szórófejeket.
8 Hagyja megszáradni.

Higiéniai vagy biztonsági okokból hagyja megszáradni a felületeket használatbavétel előtt.

Gőztisztítók

Csökkentse vagy távolítsa el a szennyeződéseket magas hőmérsékletű kezelés és hatékony vegyszerek kombinációjával. Magasnyomású mosóink gyors munkát végeznek kevesebb víz és tisztítószer felhasználásával, magas fűtőhatékonysággal és tartós kialakítással. Használjon melegvizes berendezést 100° C-on felüli hőmérsékleten, és alkalmazza tartozékainkat, hogy megnövelje a hatékonyságot.
SO4500 – Gőztisztító

Csak gőz – gőztisztító egység. Az SO4500 egy általános használatú kompakt és robosztus gőztisztító. Enyhén vagy közepesen szennyezett területekre tervezték az ipar minden szektorába, és általános területeken, ahol a vákuumos felszívás nem lehetséges.

Az SO-sorozat ideális azokon a felhasználási helyeken, ahol csak gőztisztítást szeretnénk, vízfelszívás nélkül. A tisztított területet szárazon hagyja és vegyszer hozzáadása nélkül járul hozzá a baktériumok számának csökkentéséhez.

SV8000 – Gőztisztító és vízelszívó

Gőztisztító és porszívó. Az SV8000 gondoskodik róla, hogy kihasználhassuk a gőztisztítás előnyeit, mindezt a vizes felszívás szárítóhatásával kiegészítve. Az SV8000 ideális olyan helyek takarítására, amelyeknél a vegyszer használata nem igényelt vagy megengedett.

A gőz és a felszívás együttese a felületet higiénikussá és szárazzá varázsolja. Az SV-sorozat gondoskodik róla, hogy kihasználhassuk a gőztisztítás előnyeit, mindezt a vizes felszívás szárító hatásával kiegészítve. A megtisztított területek így rövid időn belül újra készen állnak a használatra.

SDV – Gőztisztító és vízelszívó vegyszer kijuttatással.

Gőztisztító és vízelszívó, tisztítószer kijuttatással. Az SDV sorozat a hagyományos gőztisztítást tisztítószer befecskendezéssel erősíti – hasznos lerakódott szennyeződések eltávolításakor, fertőtlenítéskor.

A vákuumfelszedés biztosítja, hogy a terület gyorsan száradjon és használatra kész legyen. Az SDV4500 egy 4,5 bar nyomású gőztisztító berendezés, amely rozsdamentes szerkezetből készül. A berendezés ideális kisebb tisztítási feladatokra, könnyebb felhasználásra, kevesebb, mint napi 6 órás igénybevételre. Az SDV8000 egy hathatós, 8 bar-os általános gőztisztító berendezés, rozsdamentes acélszerkezettel, az extra tartósság és a magas teljesítmény érdekében. A beépített szívórendszerével a gőztisztítás nagyon hatékonnyá válik, miközben tiszta és száraz felszínt hagy maga mögött a berendezés. Az SDV4500 és az SDV8000 is környezetbarát berendezés, számos baktérium kiirtására biztosított, beleértve az MRSA-t is.