SBI-Pannon Kft.

REINZ-AFM 33/2 azbesztmentes tömítőlemezek

Leírás

REINZ-AFM 33/2


Tulajdonságok:
kiválóan illeszkedik a tömítőfelületekhez az  
"olajban kontrollált" duzzadása miatt
biztosan tömít folyadékokkal és gázokkal szemben


Alkalmazási terület:
hidraulika-, motor-, hajtómű- és hűtőolajok és más
szénhidrogének tömítésére
olyan helyen, ahol csak mérsékelt csavarerők lépnek fel,
pl. fedelek, házak, olajteknők, stb.

 

Standard táblaméretek:

vastagság: 0,3/0,5/0,75/1/1,5/2 mm

tábla: 1500x1500 mm

 

VICTOR REINZ (Németország) márkanév alatt sokféle, különböző  fizikai és kémia tulajdonságú modern, azbesztmentes tömítőanyagot tudunk ajánlani az ipar szinte minden területére.
Az azbeszt kiváló tulajdonságai alapján hosszú ideig a tömítések meghatározó alkotóeleme volt. Az azbeszttartalmú termékek használatának betiltása világszerte és így hazánkban is, rohamléptékű átállási folyamatot indított el a tömítéstechnikában. A betiltást törvények, munkavédelmi, környezetvédelmi előírások a veszélyes hulladékok keletkezésének és kezelésének szigorításai is fokozták.
A Victor Reinz cég már akkor foglalkozott azbesztmentes tömítőanyagok kifejlesztésével, amikor még ez nem is volt téma a világban. Az új lágylemezes tömítéskoncepció  és tömítőanyagok kifejlesztésével a gyártó egy lépéssel a világ előtt halad.
A lágylemezek alapanyaga  aramidszálból,  töltő és kötőanyagokból álló speciális keverék. A keveréket hűtött és fűtött hengerek között nagy nyomás alatt vezetik át mindaddig amíg kívánt vastagság , sűrűség és vulkanizálódás meg nem történik. Az új tömítőanyagok egész sor új tulajdonsággal rendelkeznek.

Ezek az alábbiak:
A legtöbb Victor Reinz anyagnál a GÁZTÖMÖRSÉG lényegesen jobb , mint az azbeszttartamú anyagoknál,  ez egyes típusoknál tízszeres is lehet.
A  VEGYSZERÁLLÓSÁG  minden esetben jobb 150-200 C hőmérséklethatárig , mint az azbesztes anyagoknál. KORRÓZIÓS károsodás csökken az azbesztmentes anyagok kisebb klorid tartalma miatt, a tömítés biztonsága növekszik. A tömítő lemezek felületei tapadás gátló bevonattal kerülnek forgalomba, így beépítéskor  utólagos kezelés nem  szükséges(pl:zsírzás).
A REINZ-AFM  anyagok a relatíve nagy összenyomhatóság eredményeképpen nagyon jól  ILLESZKEDNEK a tömítő felületek egyenetlenségeihez, a tömítőanyag makro és mikro illeszkedési képessége kiváló. A korábbi tömítésekhez képest (pl. azbesztes) egy mérettel alacsonyabb vastagsági fokozat  választható.

A KÖZEGÁLLÓSÁGA az AFM anyagoknak általában jobb, mint az azbeszttartalmú anyagokénak. Az AFM anyagok számos vizsgálaton esnek át mielőtt azok a rendszeres felhasználásba bekerülnek Például: gáztömörség, hőterhelhetőség, összenyomhatóság megállapítása. Főbb alkalmazási területek: gépjárműipar, vegyipar, gyógyszer-, olaj-, élelmiszer-, ipar, kompresszorok, csővezetékek, szivattyúk, armatúrák, stb.