SBI-Pannon Kft.

HRFW EC 450 B Axiálventilátor EC-kivitel *

Letölthető dokumentumok:

Termékadatok

KBH00004933

db

1

910.205,-Ft+ÁFA (1.155.960,-Ft)

Leírás

HRFW EC 450 B HELIOS Axiálventilátor, EC-kivitel  *

https://heliosselect.de/cms/front_content.php?idart=21&idcat=17&artnr=4933

HELIOS EC hajtású ventilátorok

EC greenVent
Apró elv. Óriási hatás.

A ventilátor magja napjainkig még az aszinkron villanymotor (AC-motor).

Ez a pólusszámnak és hálózati frekvenciának (50 Hz) megfelelően az abból előálló statikus forgómezőben a csúszás (slip) függvényében működik.

Ezzel ellentétben az elektronikusan kommutált (EC-motor) villanymotoroknál a forgómezőt kollektor mentesen folyamatos elektronikus átkapcsolással hozzuk létre, az üzemi követelményekhez igazodva.
Állandó mágnesek képzik a mágneses pólusokat, így a hálózati frekvenciának nincs jelentősége. A kívánt maximális fordulatszámot a motor tekercseire megfelelő frekvenciában váltakozva adott árammal érjük el. Ezzel egy fokozatmentes, közel lineáris szabályozás lehetséges a teljes fordulatszám tartományban.
A modern és hatékony EC hajtástechnológával jelentősen magasabb ventilátor hatásfokok érhetők el, mivel az EC-motoroknál szinte egyáltalán nincs vasmag, réz és csúszási veszteség.
Ezen kívül az EC ventilátorok kopás, karbantartásmentes és csendes üzemmel tűnnek ki. Valamint az ACmotoroknál tapasztalható szabályozáskori mágnesezési “brummogással”,
zúgással sem találkozunk náluk.

Ház
Horganyzott acéllemez. HQ típusok kiegészítő kétrétegű lakkozással, fehér színben.

Járókerék
Nagy nyomásra méretezett járókerék profilos műanyag lapáttal, dinamikusan kiegyensúlyozva. Üzemelési tartomány −30 és +60 °C között.

Motor
Energiatakarékos, fokozatmentesen fordulatszám szabályozható elektronikusan kommutált EC motor, IP 44 védelemmel, magas hatásfokkal.