SBI-Pannon Kft.

MV EC 315 MultiVent csőventlátor EC-kivitel *

Termékadatok

KBH00006036

db

1

373.355,-Ft+ÁFA (474.161,-Ft)

Kosárba

Leírás

MV EC 315 MultiVent csőventlátor EC-kivitel *

HELIOS EC hajtású ventilátorok

EC greenVent
Apró elv. Óriási hatás.

A ventilátor magja napjainkig még az aszinkron villanymotor (AC-motor).

Ez a pólusszámnak és hálózati frekvenciának (50 Hz) megfelelően az abból előálló statikus forgómezőben a csúszás (slip) függvényében működik.

Ezzel ellentétben az elektronikusan kommutált (EC-motor) villanymotoroknál a forgómezőt kollektor mentesen folyamatos elektronikus átkapcsolással hozzuk létre, az üzemi követelményekhez igazodva.
Állandó mágnesek képzik a mágneses pólusokat, így a hálózati frekvenciának nincs jelentősége. A kívánt maximális fordulatszámot a motor tekercseire megfelelő frekvenciában váltakozva adott árammal érjük el. Ezzel egy fokozatmentes, közel lineáris szabályozás lehetséges a teljes fordulatszám tartományban.
A modern és hatékony EC hajtástechnológával jelentősen magasabb ventilátor hatásfokok érhetők el, mivel az EC-motoroknál szinte egyáltalán nincs vasmag, réz és csúszási veszteség.
Ezen kívül az EC ventilátorok kopás, karbantartásmentes és csendes üzemmel tűnnek ki. Valamint az ACmotoroknál tapasztalható szabályozáskori mágnesezési “brummogással”,
zúgással sem találkozunk náluk.

Ház
A rögzítő kengyel oldásával a ventilátoregység kiemelhető az integrált konzolos csőházból. Minden részegység ütés- és korrózióálló világosszürke műanyagból készül.

Teljesítményszabályozás
Szériakivitelben két fokozattal, amely külső kapcsolóval (MVB - külön rendelendő tartozék) egyszerűen állítható.

Elektromos csatlakozás
Tágas csatlakozó doboz (IP44) a ventilátorházon, a házzal együtt elforgatható.

Járókerék
Nagy légszállításra és nyomásra optimalizált, műanyag járókerék. A csendes működés érdekében dinamikusan kiegyensúlyozott.

Meghajtás
Energiatakarékos, fordulatszám szabályozható, külső forgórészes EC motor, IP 44 védelemmel (MV típusok nedvesség elleni védelemmel) magas hatásfokkal.
Karbantartás mentes golyóscsapágyazott, rádiózavar mentes.

Motorvédelem
Integrált elektronikus hőmérséklet-felügyelet a motor és az elektronika számára egyaránt.