SBI-Pannon Kft.

SB EC 125 A hangcsillapított radiálventilátor EC-kivitel *

Termékadatok

KBH00006132

db

1

262.550,-Ft+ÁFA (333.439,-Ft)

Leírás

SB EC 125 A tip. HELIOS Hangcsillapított radiálventlátor EC motorral

https://heliosselect.de/cms/front_content.php?idart=21&idcat=17&artnr=6132

HELIOS EC hajtású ventilátorok

EC greenVent

Apró elv. Óriási hatás.

A ventilátor magja napjainkig még az aszinkron villanymotor (AC-motor).
Ez a pólusszámnak és hálózati frekvenciának (50 Hz) megfelelően az abból előálló statikus forgómezőben a csúszás (slip) függvényében működik.

Ezzel ellentétben az elektronikusan kommutált (EC-motor) villanymotoroknál a forgómezőt kollektor mentesen folyamatos elektronikus átkapcsolással hozzuk létre, az üzemi követelményekhez igazodva.
Állandó mágnesek képzik a mágneses pólusokat, így a hálózati frekvenciának nincs jelentősége. A kívánt maximális fordulatszámot a motor tekercseire megfelelő frekvenciában váltakozva adott árammal érjük el. Ezzel egy fokozatmentes, közel lineáris szabályozás lehetséges a teljes fordulatszám tartományban.
A modern és hatékony EC hajtástechnológával jelentősen magasabb ventilátor hatásfokok érhetők el, mivel az EC-motoroknál szinte egyáltalán nincs vasmag, réz és csúszási veszteség.
Ezen kívül az EC ventilátorok kopás, karbantartásmentes és csendes üzemmel tűnnek ki. Valamint az ACmotoroknál tapasztalható szabályozáskori mágnesezési “brummogással”, zúgással sem találkozunk náluk.

Ház
A ház horganyzott acéllemez, kerek csonkokkal szabvány csövekbe illeszkedően. Belső oldalról perforált lemezzel védett, 50 mm vastag hangcsillapítással. Könnyen levehető szervizajtóval. A ventilátor ház belseje egyszerűen hozzáférhető, a motor és járókerék egység kihúzható.

Teljesítményszabályozás
Fokozatmentes szabályozás fordulatszám állító potenciométerrel, vagy univerzális szabályzó rendszerrel (lásd táblázat).
Példaképpen néhány fordulatszámhoz tartozó teljesítmény megtalálható a jelleggörbében

Elektromos csatlakozás
Csatlakozó doboz (IP55) a ház külsején elhelyezve.

Járókerék
Magas hatásfokú, radiális járókerék, hátrahajló műanyag lapátozással. A csendes üzem érdekében a motorral együtt dinamikusan kiegyensúlyozva.

Meghajtás
Energiatakarékos, fordulatszám szabályozható, külső forgórészes EC motor, IP 44 védelemmel, magas hatásfokkal. Karbantartás mentes golyóscsapágyazott, rádiózavar mentes.

Motorvédelem
Integrált elektronikus hőmérséklet-felügyelet a motor és az elektronika számára egyaránt.