Vileda

Vileda

Vileda

A Vileda termékek kiváló minőségű, német ipari termékek.

A Freudenberg Háztartási Cikkek (Freudenberg Haushaltsprodukte) egy 150 éves, német eredetű multinacionális vállalat, melynek neve talán nem ismerős de az általunk előállított és forgalmazott termékek annál inkább. Nagy a valószínűsége annak, hogy az Ön háztartásában is előfordultak már termékeink, az is lehet, hogy most is akad belőlük egy-kettő az Ön konyhájában.

A Vileda® egyike a leggyorsabban fejlődő háztartási tisztítóeszköz márkáknak világszerte. Európában piacvezető és a világ többi táján is egyike a legismertebb és legkeresettebb márkáknak.

A 70-es években import útján kerültek termékeink Németországból Magyarországra. Az akkor bevezetett új, innovatív termékeknek köszönhetően a Vileda® név mára átkerült a köznyelvbe és komplett termékkategóriák, textil fajták megnevezésére használják. 1996-óta saját leányvállalat képviseli a márkát Magyarországon. Hazai sikereinket a folyamatosan bővülő minőségi választék mellett elsősorban a magyar háziasszonyok bizalmának és hűségének köszönhetjük.

Reméljük, hogy Ön is kipróbálja termékeinket és ezáltal Önnek is bebizonyíthatjuk, hogy hogyan sikerült kiharcolnunk és megtartanunk magas minőség iránt elkötelezett fogyasztóink hűségét hosszú éveken keresztül.

Honnan származik a Vileda® név?
Évekkel ezelőtt a háziasszonyok bőrből készült kendőt használtak az ablaktisztításhoz. Az eredeti bőr ára folyamatosan emelkedett, ezért alternatív megoldásra volt szükség. Egy német tudós, Dr. Carl Ludwig Nottebohm, aki az 1940-es években a Freudenbergnél dolgozott, olyan anyagot kísérletezett ki, mely mind külsőre, mint tapintásra nagyon hasonlított az eredeti bőrhöz. Az új anyagot más ötlet híján "olyan, mint a bőr"-nek nevezték el, mely németül úgy hangzik: "wie Leder" és kiejtve "vileda". Így született meg 1948-ban a Vileda® márkanév.

Ma a Vileda Professional 16 országban működik értékesítési irodával és hozzávetőlegesen 300 munkatárssal dolgozik. A központ Németországban, Weinheimben van, közel a Freudenberg Kutatási és Fejlesztési Centrumhoz.

A Vileda Professional takarítási megoldásokat és innovatív rendszereket kínál professzionális felhasználóknak. Az elmúlt több mint 30 év alatt megtapasztaltuk, hogy a különböző környezetben működő professzionális felhasználóknak milyen igényei vannak. Megoldásokat ajánlunk, amelyek segítenek gyorsabban, hatékonyabban és alacsonyabb összköltséggel takarítani.