SBI-Pannon Kft.

DropsoN EMI 2500 vízkővédelmi berendezés háztartási

Termékadatok

HS-2500

db

1

224.319,-Ft+ÁFA (284.885,-Ft)

Kosárba

Leírás

DropsoN EMI 2500 vízkővédelmi berendezés háztartási

Leírás:

 

Miért a Dropson?

A Dropson technológia egy hatékony és környezetbarát technológia, kis helyigényű, így könnyen beépíthetjük az otthonunkba, így elkerülhetjük a vízkő lerakódását. Mindezt úgy, hogy a víz összetételét nem változtatjuk meg semmilyen vegyszerrel. A rendszer karbantartásával sem kell törődnünk, csak az áramellátást kell biztosítanunk számára. Az energiafogyasztás elhanyagolható, valamint a termék minősége miatt sem kell aggódnunk, hiszen egy EU-n belül készült terméket választottunk, mely minden fontosabb minőségirányítási szabványnak megfelel és a nemzetközi engedélyek mellett, magyarországi  engedéllyel rendelkezik, így megtalálható a nyilvántartásban.

Az EMI technológia az elektromágneses impulzusokkal (EMP) végzett fizikai vízkezelés legújabb tudományos kutatási eredményeiből származik.

A CNRS (Francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont) által végzett kutatások azt mutatják, hogy ezeknek a technológiáknak a hatékonysága olyan kulcsparamétereken függ, mit a mágneses impulzusok frekvenciája, ezeknek az impulzusoknak kitettség ideje, a kezelőcella geometriája, bizonyos anyagok kiválasztása, és a kezelendő víz keménysége.

Működése:

A Dropson EMI 2500 készülékben a lamináris vízáramot turbulensé változtatja az örvénykamra. A többzónás elektronikus modul vezérli a különböző mágneses impulzus generátorokat. Az impulzusokat speciális frekvencián generálják és közvetlenül a turbulens vízáramra bocsájtják. A mágneses impulzusok és az örvénylésből származó kinetikus energia kristályosodást idéz elő a vízben szuszpendált kalcium és karbon ionok között. Az így képződő mikrokristályok egy nem lerakódó struktúrával rendelkeznek.
Nem képesek megragadni semmilyen felületen, mivel már kikristályosodtak. Keresztüláramlanak a szerelvényeken anélkül, hogy lerakódnának és kiürülnek a csaptelepeken és csatornákon át.
Az EMI kezelés megtöri a víz kalcium-karbonát egyensúlyát az alábbiak szerint: Ca(HCO3)2 > CaCO3 + H2CO3 Lefordítva ezt mindennapi szóhasználatba: Minden egy kalcium-karbonát krisztallizációjakor egy szénsav molekula keletkezik. Ez a gyenge sav fokozatosan feloldja a szerelvényeken meglévő vízkövet.

A Dropson EMI 2500 hatásának ideje:

A víz mágneses mezőnek kitettség miatti kalcium-karbonát egyensúlyhiánya korlátozott ideig tart.
Tanulmányok szerint bizonyos laboratórium körülmények között a mágneses mezőknek kitett víz hatásai 12 nap elteltével megszűnnek.
Gyakorlati szempontból a vízkövesedés gátló hatás 100 óra vagy 4 nap elteltével megszűnik.
A Dropson javaslata szerint úgy kell méretezni a létesítményt, hogy a kezelt víz minimum 60%-t kiengedjék egy 24-48 órás időszak során. Egyébként egy visszakeringető kör kiépítése szükséges a Dropson rendszerbe való vissza visszajuttatáshoz.

EMI technológia leírása:

Az EMI technológia az elektromágneses impulzusokkal (EMP) végzett fizikai vízkezelés legújabb tudományos kutatási eredményeiből származik.
A CNRS (Francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont) által végzett kutatások azt mutatják, hogy ezeknek a technológiáknak a hatékonysága olyan kulcsparamétereken függ, mit a mágneses impulzusok frekvenciája, ezeknek az impulzusoknak kitettség ideje, a kezelőcella geometriája, bizonyos anyagok kiválasztása, és a kezelendő víz keménysége.
Az EMI a Dropson által kifejlesztett szabadalmaztatott technológia, mely egy innovatív koncepcióban egyesül, ötvözve az optimális vízkövesedés gátló teljesítményhez szükséges összes lényeges paramétert.
Gyárilag kalibrált kezelőcella az optimális folyadékáram / keménység teljesítményhez.
Kezelés az örvénykamra által keltett turbulens folyadékáramban Csúcsminőségű anyagok, melyek átengedik a mágneses hatásokat CAS (számítógéppel segített kiválasztás) méretező szoftver a megfelelő készülék kiválasztásához

Felépítése:

A burkolat pára-, és porálló, valamint kisebb víz fröccsenéseknek is ellenáll. A víz ki-, és bemenet rozsdamentes acélból készült menetes csatlakozók 3/4".
A termék hátlapjának kialakítása több pozícióban való rögzítést tesz lehetővé, függőlegesen és vízszintesen.
A kezelő cella élelmiszeripari minőségű rozsdamentes acélöntvény 316L, egészségügyi tanúsítvánnyal rendelkezik (ACS).
A kezelő cellában található egy örvénykamra mely turbolens vízáramot idéz elő, és a mágneses ütköztető generátorok, melyeket EMI (Elektromágneses ütköztető) technológia működtet.
Kék fénnyel ellátott kapcsoló, mely az áramellátást jelzi.
A berendezés védett áramlökés ellen.
A berendezés rendelkezik dielektromos szigeteléssel, mely elvezeti a hőt, és állandó hőmérsékletet tart fenn a folyamatos használat során.
Az egyfázisú kábel csatlakozódugóval és földeléssel szerelt.
A berendezés megfelel a az elektromos és elektromágneses kompatibilitás európai szabványainak (EC).

A berendezést fagymentes helyre kell telepíteni.
A készülék környezetében a hőmérséklet nem haladhatja meg tartósan a 40°C-t.
A készülék alkalmas kültéri használatra, de óvni kell a közvetlen napfénytől, csapadéktól, portól és szennyeződéstől.
A készülék rögzítése feleljen meg a méretének és súlyának.
Ezt a készüléket csak egyfázisú, 220-230V 50Hz feszültségű áramforrásra lehet kapcsolni.
Ezt a készüléket földelt csatlakozással szállítjuk. Földelt fali csatlakozóaljzathoz kell csatlakoztatni, melyet az érvényben lévő szabályozások szerint alakítottak ki és csatlakoztattak a fővezetékhez.
A készüléket áramvédő kapcsolóval kell védeni melynek a nyitó érintkezője legalább 3mm-es, és egy egyfázisú, legalább 3x2.5mm2 keresztmetszetű merev vezetékkel (fázis, nulla és földelés).

Figyelem!

20-50 mikronos Mechanikai előszűrő beszerelése szükséges a Dropson rendszerek elé, hogy megakadályozza azoknak a lebegő anyagok a bejutását, melyek károsíthatják a szerelvényeket pl. perlátor, csaptelep, bojler, vízmelegítő, zuhany stb.

Előnyök a hagyományos (gyantás) vízlágyítóval szemben:

Csökkenti a lerakódott vízkő mennyiségét a rendszerben.
Nem kell sót adagolni a rendszerbe.
Nem kell x időnként regenerálni a rendszernek.
Kicsi helyigénye van, nincs szükség csatorna csatlakozásra.

Általános adatok:                                                                             

Külső menetes csatlakozó: DN 20-3/4"
Élelmiszeripari minőségű rozsdamentes acél szerelvények: AISI 303
Élelmiszeripari mimőségű rozsdamentes acél kezelőcella: AISI 316L
Rozsdamentes acél burkolat: AISI 304
Védettségi osztály: IP 54
Tömeg: 4,3 kg
Méretek: 295x170x58mm

 

Hidraulikai adatok:

Csúcs térfogatáram: 2,5m3/h
Nyomásesés ( csúcs térfogatáram esetén) : 82gr/cm2
Maximális nyomás:                                                                10 bar
Maximális javasolt sótartalom: 1500TDS
Maximális javasolt keménység: 100 fH
Alkalmazási index: "A" tipus

Javasolt 20-50 µm mechanikai előszűrő telepítése a Dropson berendezés elé.

Technológia:

E.M.I. technológia (elektromágneses ütköztető):                   E.M.I.

Kezelőcella  örvénykamrával:                                                Vortex